informatie

Vermoeden dat mijn kind gepest wordt

Dat is een hele vervelende situatie. Een kind zal uit schaamte of angst niet snel naar zijn/haar ouders stappen, en vertellen hoe en wat. Desondanks merkt u dat uw kind niet lekker in zijn vel zit, u merkt enige verandering op in het slapen, het eten, of het algehele gedrag van uw kind.

Vertellen aan ouders

Voor veel jongeren die gepest worden is het heel moeilijk om het te vertellen aan de ouders. Heel vaak zijn er gevoelens van angst of schaamte om wat er gebeurd is. Gepest worden is nooit jouw schuld.

Je ouders zijn heel belangrijk en ze zijn de volwassenen die echt voor jou kunnen opkomen. Ook als het meer dan één keer gebeurd.

Tips

  • Zoek een manier, situatie die jij prettig vindt. Of het nu handig is voor je ouders maakt voor het vertellen niets uit.

Voor iedereen is het moment verschillend om het te vertellen

Pesten, wat is dat nou?

Wat is pesten

Je kan niet in één of twee zinnen uitleggen wat pesten is. Er is ook niet één manier van pesten. Het enige wat bij alle manieren van pesten gelijk is, is dat het niet leuk is! Als iemand één van de onderstaande dingen doet, met name met een groepje, dan kun je het pesten noemen.

Abonneren op RSS - informatie